miercuri, 4 mai 2016

De ce apare Anxietatea ?

O mare parte din persoanele care au trecut prin momente dificile ale vietii sufera de anxietate, care se manifesta prin atacuri de panica. Aceasta reactie a corpului in fata unor evenimente, obiecte, persoane etc. se poate defini printr-o stare de frica exagerata, neliniste, transpiratii, nervozitate si palpitatii. In general medicii pot asemana simptomele cu diferite boli cardiace, precum tensiunea sau hipertensiunea. Indiferent daca rezultatele atesta sau nu aceste banuieli, persoana in cauza trebuie sa gaseasca si sursa problemei.

In urma unui control amanuntit, in primul rand, psihologul va stabili daca suferiti de anxietate si implicit de atacuri de panica. Al doilea pas este incadrarea anxietatii intr-un grad si depistarea factorului care a dus la aceasta problema. Printre acesti factori regasim: fobiile, reactia la stres sau tulburarea de stres posttraumatic etc.

Cum se manifesta atacurile de panica?

Toate atacurile de panica sunt starnite de un factor precum: o scurta amintire a celor petrecute, un loc, un obiect sau o persoana. In general senzatia principala pe care o resimte o persoana in momentul unui atac de panica este frica. Acest sentiment este asociat cu grija pentru propria persoana sau grija pentru altcineva. Anxietatea se manifesta prin dureri in zona abdomenului sau a inimii, frisoane, palpitatii puternice, greata, ameteala si oprirea respiratiei.

Cauzele anxietatii si atacurilor de panica

Desi majoritatea cazurilor au un factor declansator foarte clar, precum stresul, frica de soareci, frica de inaltime, frica de apa etc, exista si cazuri ereditare. Insa nu trebuie sa ne ingrijoram daca stim ca unul dintre membrii familiei sufera de anxietate deoarece aceasta problema nu se mosteneste intotdeauna. De asemenea, factori precum cafeaua, energizantele, nicotina, anumite pastile sau o proasta alimetatie poate accentua sau poate declansa anxietatea. Indiferent de situatie, se recomanda apelarea la serviciile specialistilor pentru ca acestia vor gasi modalitatea potrivita de tratare a oricarei probleme.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu